Wie wordt de man van prinses Amalia?

Door: Savanna Vaessen en Debora Dijkstra

Amsterdam- De hele familie van prinses Máxima zal niet aanwezig zijn tijdens de troonswisseling op 30 april. Prinses Maxima heeft dat aan de minister-president laten weten. Dat heeft de RVD aan het ANP laten weten.

Bij het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima in 2002 was Jorge Zorreguieta niet welkom. De rest van de familie waren toen wel aanwezig. Doordat slachtoffers van de militaire dictatuur in Argentinië deze maand opnieuw aangifte hebben gedaan tegen de vader van Maxima is hij niet aanwezig. Er zou nieuw bewijsmateriaal zijn.

Daarnaast is er ook in Nederland een nieuwe aangifte gedaan tegen Jorge Zorreguieta. Advocaat Liesbeth Zegveld en journalist Arnold Karskens beweren dat hij in de jaren zeventig en tachtig betrokken is geweest bij verdwijningen en martelingen.

Jorge Zorreguieta heeft altijd ontkend iets te hebben geweten van het laten oppakken en verdwijnen van mensen.

Het is niet de eerste keer dat de aangetrouwde familie van ons Koningshuis wordt doorgelicht. Tijdens de troonswisseling van koningin Julina en prinses Beatrix was de familie van prins Claus in opspraak. Tijdens de ceremonie kon je de opstanders in de kerk luid en duidelijk horen. Jaren later komt Nederland erachter dat prins Bernard ook geen ‘brave’ burger was.

De perfecte schoonfamilie in ons  koningshuis is nog niet gevonden. De vraag die open blijft staan is: kan prinses Amalia hier verandering in brengen?

Naamloos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s