Fashionista’s in ‘Sex and the City’

De Amerikaanse serie  ‘Sex and the City’ geeft een duidelijk beeld van de werkelijke fashionista’s.  De vier belangrijkste vrouwen waar de serie omdraait, hebben namelijk één favoriete bezigheid en dat is shoppen. De mode en hun outfit is een prioriteit in hun leven.

De fashionista’s volgen de mode, creëren eigen bijzondere outfits en gaan nooit slecht de deur uit. Echte fashionista’s zien er altijd modieus uit, wat zij ook moeten doen. Zij geven niet om meningen van anderen, tenzij het van hun beste vriendinnen is. Fashionista’s staan erom bekend om veel aandacht te krijgen en dat zijn zij ook gewend. Dat is in deze serie dan ook het geval.

De meeste fashionista’s dragen dure kleren. In ‘Sex and the City’ komen er heel wat dure winkels en bekende merken voorbij. Niet alle fashionista’s dragen dure kleren. Veel kledingstukken zijn goedkoper te vinden en kunnen net zo mooi gecombineerd worden. Vaak valt niet te zien dat een kledingstuk van slechtere kwaliteit is, doordat fashionista’s overal iets uit te halen.

Ondanks de aparte, gedurfde kledingstijlen vinden veel mensen dat fashionista’s er heel goed uitzien. In fashionista jargon zal dat ‘fabulous’ zijn. Dat is dus niet het enige woord dat in de serie voorkomt, oftewel bij fashionista’s. De vier hoofdpersonen komen heel zelfverzekerd over. Natuurlijk heeft elke vrouw haar onzekerheden en dat komt in de serie ook wel naar voren. Maar over het algemeen stralen fashionista’s altijd kracht en zekerheid uit.

Afbeelding: Fanpop

Bron: Urban dictionary

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s