Europol bezorgd om overzeese motorbendes

DEN HAAG – Europol is bezorgd om het arriveren van grote aantallen criminele motorclubs in Europa vanuit overzeese gebieden. Waar het vooral om gaat is bendes uit Amerika, Canada en Australië.

Door: Robert Denneman

Europol heeft vorige week een statement naar buiten gebracht waarin wordt gezegd dat het arriveren van motorclubs vanuit overzeese gebieden voor een spanning zorgt met de de bestaande, Europese Outlaw motorclubs. Het gaat om de clubs Comancheros en Rebels uit Australië, Rock Machine uit Canada en de Mongols en Vagos uit Amerika.

Het agentschap met zijn hoofdkwartier in Den Haag schat dat er nu zo’n 700 Amerikaanse en Australische bendeleden in Europa zijn neergestreken. De Australische en Amerikaanse motorclubs zijn onder extra druk komen te staan door hun betrokkenheid in de drugshandel, afpersing en prostitutie.

Europol zegt dat de komst van nieuwe bendes al spanningen heeft gecreëerd in Nederland, daarbij zeggend dat de komst van twee groepen uit Australië, een grote club uit Canada en drie uit Amerika ”angst hebben gebracht voor groepsconflicten in Europa”.

De intenties van de nieuwe motorclubs is om: ”hun rol te vergroten in bepaalde criminele zaken door nieuwe clans te starten op strategische locaties, bijvoorbeeld langs de routes om drugs, wapens en mensen te smokkelen”.

Bron: The Irish Independer, Big News Network
Vertaling door: Robert Denneman

Europol_Headquarters,_The_Hague,_Netherlands_-_20100609

Het hoofdkwartier van Europol in Den Haag Bron: Wikipedia

Advertisements

One thought on “Europol bezorgd om overzeese motorbendes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s