Eerlijke kleding

Veel mensen dragen kleding zonder zich bewust te zijn van het labeltje. Waar komt mijn kleding vandaan? Wie hebben mijn kleding gemaakt? Waren dat kleine kinderen? Is het niet gewoon vanzelfsprekend?

De mensen die onze kleding maken, werken niet altijd onder goede omstandigheden. De meeste kleding komt, na India, uit Aziatische lagelonenlanden. Vaak werken deze arbeiders erg hard en helpt hun werkomgeving ook niet mee. Voor veel consumenten is het moeilijk om erachter te komen hoe een kledingstuk is gemaakt.

Er komt natuurlijk veel meer bij de kledingindustrie kijken dan een slechte werkomgeving. Velen worden gediscrimineerd of gedwongen. Het kledingstuk dat wij in de winkel kopen, is velen malen duurder dan het salaris van de arbeiders. Bedrijven maken de meeste winst tijdens het handelen van de lagelonenlanden tot aan de landen waar de kledingstukken daadwerkelijk worden verkocht.

Uit een onderzoeksrapport van de Schone Kleren Campagne blijkt dat kinderarbeid niet meer op grote schaal voorkomt. Helaas zijn er nog veel bedrijven waarbij de leeftijden van de arbeiders en het aantal arbeiders onbekend zijn. “Kinderen zijn goedkoop,” roepen veel eigenaren.

Bron: Milieu Centraal

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s