Boek ds. Kort krijgt veel weerstand

METEREN – Het boek dat de Oud Gereformeerde predikant A. Kort onlangs schreef (Wedergeboorte of schijngeboorte), wekt veel weerstand binnen de gereformeerde gezindte. In het boek schrijft Kort dat volgens hem een groot deel van de gereformeerde gezindte is afgeweken van de leer der Reformatie.

Kort is predikant binnen de Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland. Toch schreef hij dit boek op persoonlijke titel. Op RefoWeb, maar ook in de Saambinder en De Wachter Sions kwamen veel reacties los.

In de Saambinder (kerkelijk blad van de Gereformeerde Gemeenten) schrijft ds. J.M.D. de Heer uit Middelburg over het boek. De manier die ds. Kort gebruikt om Comrie onder vuur te nemen, zorgt voor vragen, verwarring en polarisatie aldus de predikant.

In De Wachter Sions (kerkelijk blad van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland) schrijft ds. J. Roos uit Barneveld over dit boek. “Een ieder die thuis is in de geschriften van Comrie kan weten dat hij niet geleerd heeft dat een wedergeboren of levendgemaakte zondaar tevreden wordt gesteld met het kennen van zijn schuld en het bedroefd zijn over het Godsgemis” zo schrijft de predikant

Ds. Kort weigert interviews te geven of te reageren op de kritiek.

Bron:
Publicatie ds. Kort roept veel reacties op (RD)

Advertisements

One thought on “Boek ds. Kort krijgt veel weerstand

  1. krijgt veel weerstand=ondervindt veel weerstand. En: in hoeverre is die juist niet exemplarisch voor de reformatorische gezindte, deze naar binnen gekeerde discussies? Immers: je veronderstelt nu bij mij als lezers dat ik weet wie Comrie is? Nou, mooi niet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s