Webdossier hedendaagse arbeidsmigranten

De oude generatie gastarbeiders van de jaren 70 komt tegenwoordig niet veel meer in het nieuws. In vergelijking komt de nieuwe golf economische vluchtelingen uit Midden- of Oost-Europa. In de berichtgeving van de afgelopen jaren komen zowel de negatieve als positieve kanten van hedendaagse arbeidsmigranten aan bod. Door afgelopen jaren een webdossier bij te houden komt er een redelijk beeld uit over de ontwikkelingen op nationaal en lokaal niveau.

Mijn motivatie om voor deze subcultuur te kiezen is de veelzijdigheid van het onderwerp. Er komen elke maand wel nieuwe berichten over de stand van zaken. Als het gaat over gastarbeiders, arbeidsmigranten of economische vluchtelingen dan raakt dat de hele samenleving. Bedrijven hebben hiermee te maken en dat heeft weer invloed op de economie en ook weer indirect op mij.

 

Advertisements

One thought on “Webdossier hedendaagse arbeidsmigranten

  1. Dit is een op ‘beleidsnveau’ zeer evenwichtig uitgewerkt webdossier. Ik lees hierin als bezoeker welke maatregelen overheden, bedrijven en instanties (zouden) moeten nemen om deze migranten een plek te geven in deze samenleving. Complimenten! Wat ik echter mis, is informatie over de migrant zelf die deel uit maakt van deze ‘subcultuur’. Hoe staat hij/zij in dit alles, hoe wordt de Nederlandse samenleving beleefd, welke voetangels en klemmen ervaren tijdens hun dagelijksebezigheden, enz. Jammer. Daar geen 8 maar een 7 (ik heb in andere gevallen vergelijkbare dossiers waarin de ‘cultuurleden’ ontbraken met een 6 gehonoreerd; zou dat in jouw geval te laag vinden). Tip voor de toekomst: scherp(er) afbakenen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s