Marijuana legaal in twee staten VS

Door: Debora Dijkstra
6 dec ’12

WASHINGTON – Via een referendum hebben de kiezers van de staten Washington en Colorado de legalisering van Marijuana goedgekeurd. Iedereen die 21 jaar of ouder is mag 28,4g cannabis in zijn bezit hebben. Het roken op openbaar terrein blijft verboden.

Sinds 1998 was het gebruik van marihuana in sommige staten legaal als het om medische redenen ging. Het is nu voor het eerst dat ergens in de VS marihuana recreatief gebruikt mag worden. In de staat Oregon werd een zelfde wetsvoorstel met een aanzienlijke meerderheid afgekeurd.

De gevolgen van de legalisering zijn nog onduidelijk, omdat het drugsgebruik op federaal niveau verboden blijft. De voorstanders van de legalisering denken dat er minder drugscriminaliteit zal zijn. Ze wijzen erop dat 40 jaar ‘oorlog tegen drug’ niet geleid heeft tot minder wiet gebruik.

Voor de straight edge beweging is dit geen goede ontwikkeling. Zij willen juist laten zien dat het gebruik van drugs niet nodig is. Op facebook en twitter wordt veel gereageerd. Volgens de straight edge beweging zullen telers en dealers nog steeds geconfronteerd worden met een gevangenisstraf, omdat deze wet niet voor het hele land geldt.

315735_457293570995569_1457712234_n

Bron: NOS, straigedgeworldwide, hufftingtonpost, facebook

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s