Ian Watkins opgepakt wegens kindermisbruik

Door: Debora Dijkstra
19 dec ‘12

LONDON – Ian Watkins is aangeklaagd voor kindermisbruik. De 35-jarige zanger, van de band Lostprophets, moet woensdag voor de rechtbank in Cardiff verschijnen. Hij zou plannen hebben om een 13-jarig meisje te verkrachten. Daarnaast zou hij ongepaste foto’s van kinderen in zijn bezit hebben gehad en hebben verspreid. Dit meldt de BBC.

De politie roept mensen die meer informatie kunnen geven op zicht te melden. De optredens die gepland stonden in Rusland en Japen zijn na de arrestatie van Watkins geannuleerd. Volgens de band zijn deze concerten geschrapt wegen een ernstige ziekte van een familielid.

De band reageert op de geannuleerde concerten als volgt:
“We kunnen niet onder woorden brengen hoe bedroefd we hierdoor zijn. Onze buitenlandse fans heten ons altijd erg welkom en we vinden het ontzettend erg om jullie dit aan te doen. We beloven dat we er alles aan zullen doen om zo snel mogelijk terug te keren naar Rusland en Japan en om dit goed te maken.”

In 1997 richtte Watkins de Lostprophets op. De band heeft wereldwijd drieënhalf miljoen albums verkocht. Daarnaast is Watkins ook straight edge. Toen hij zestien jaar was besloot hij straight edge te worden. Hij is nooit bang geweest om verslaafd te raken aan de alcohol.

SW-FI-2012-12-19-Ian-Watkins-Lostprophets-watkins

Bron: straightedgeworldwide, metro, VRT, NU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s