Amish stel wordt hondenkennel ontnomen

Bron: The Record

Door: Bernhard Vreugdenhil

Melltown – De hondenkennel van Menno en Viola Treicher heeft sinds vorige maand geen vergunning meer. De Autoriteiten hebben de vergunning ontnomen omdat er onvoldoende ventilatie en licht zou zijn. Het echtpaar dat sinds 2009 een licentie had verteld dat er nooit eerder problemen waren.

De 27 honden zijn hun toekomst bij dit Amish stel niet zeker. De Treichers hebben een advocaat uit Ottawa ingehuurd  om de zaak aan te vechten, maar lopen nu het risico om in de schulden te belanden.

Volgens de journalist van The Record hebben de honden een prima welzijn daar. Aangezien de Amish niet gebruikmaken avn stroom is het dus ook niet mogelijk om de kennel van extra ventilatie en licht te voorzien. Menno en Viola zijn ervan overtuigd dat de honden hier geen hinder van ondervinden.

Het echtpaar zegt dat het nooit een probleem was tot de dierenactivisten druk begonnen uit te oefenen op de lokale gemeente.

De advocaat, Terrance Green, zegt dat de Steichers niks verkeerd hebben gedaan. Hij heeft de rechter gevraagd om opnieuw te kijken naar de vergunning. In de tussentijd heeft hij de gemeente gevraagd de honden met rust te laten.

Advertisements

One thought on “Amish stel wordt hondenkennel ontnomen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s