Amish herkennen pijn schietpartij Newtown

Bron: Patheos

Door: Bernhard Vreugdenhil

De Amish herkennen veel van de schietpartij in Newtown vorige week. In 2006 was de schietpartij op de Amish school in Pennsylvania . De inwoners van het plaatsje Nickel Mines begrijpen beter dan wie dan ook wat de families in Newtown nu doormaken.

Iedereen herinnert zich de verbazingwekkende reactie van Amish op het schietincident in 2006. In plaats van verbitterde woede wilden ze de schutter vergeven. Nu, met hun eigen herinneringen nog vers voor de ogen, proberen de Amish stilletjes de families in Newtown te helpen.

Er worden plannen gemaakt om brieven te schrijven naar de gezinnen. Sommige Amish families zeggen ook graag te willen schrijven, maar simpelweg niet te weten wat te moeten schrijven. Er wordt gezegd: “Het verdriet wordt door iedereen persoonlijk verwerkt. Ze zijn in shock, dus wat kan zeggen?”

De Amish families in Nickel Mines zeggen dat het hun geloof was en Gods kracht dat hen door de zwarte dagen geholpen heeft. Ze hopen dat de ouders van de kinderen in Newtown ook kunnen terugvallen op hun geloof.

Advertisements

One thought on “Amish herkennen pijn schietpartij Newtown

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s