Aangepaste catechisatie voor gehandicapten

GENEMUIDEN – Catechisatie voor gehandicapten, in Genemuiden zijn ze er bekend mee. Onder de naam ‘aangepaste catechisatie’ geeft Willem Visscher (49) uit Genemuiden eens per maand catechisatie aan gehandicapte mensen.

Alle jongeren van de Gereformeerde Gemeente in Genemuiden volgen catechisatie. Voor gehandicapten is dit moeilijk te volgen. Daarom is er elke maand catechisatie voor gehandicapten. Ook mensen buiten (de Gereformeerde Gemeente van) Genemuiden volgen deze catechisatie. De jongste deelnemer is dertien, de oudste is zevenenveertig.

Visscher, die de catechisatie geeft was werkzaam in het speciaal onderwijs. Inmiddels geeft hij drie jaar catechisatie en laat duidelijk blijken dat hij hart voor deze groep mensen heeft. „Ik vroeg eens: Waarom is de Heere Jezus naar de hemel gegaan? Toen zei er iemand: Om een stoeltje voor mij klaar te zetten. Op zo’n moment geef ik geen les, dan krijg ik les van hen.”

Visscher geeft aan dat hij de groep graag gesplitst ziet. “Je hebt mensen die heel erg beweeglijk zijn, maar ook de heel bedaarde mensen. De groep moet je splitsen in deze twee categorieën, dan kun je ze beter bij de les houden.”

Bron:
Visscher houdt aangepaste catechisatie voor gehandicapten (RD)

Advertisements

One thought on “Aangepaste catechisatie voor gehandicapten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s