Proces Hells Angels van start

GENT – Het proces tegen acht leden van de motorclub Hells Angels is begonnen. Ze worden aangeklaagd voor een overval op het clubhuis van de rivaliserende Outlaws in Aalbeke in oktober 2009.

Door: Robert Denneman

Bij een overval op het clubhuis van de Outlaws raakten drie van die Outlaws zwaargewond. In eerste instantie werden drie bendeleden veroordeeld tot 20, 18 en 3 jaren cel. Vijf anderen werden vrijgesproken. Nu er in hoger beroep is gegaan, staan alle verdachten opnieuw terecht.

De advocaten van de acht bendeleden eisten aan het begin van de zitting dat de zaak werd verhuisd naar een Franstalig hof. Dit omdat zes van de acht verdachten Franstalig zijn. Het hof schoof dat direct van tafel om te zorgen dat de zaak snel afgehandeld gaat worden en omdat de overval in het rechtsgebied van Kortrijk plaats vond. De burgerlijke partijen zijn ook Nederlandstalig, dit speelde tevens mee in die beslissing.

Rondom het gerechtsgebouw in Gent zijn strenge veiligheidsmaatregelen van kracht. Er is veel politie op de been, maar voorlopig loopt alles nog rustig. Voor de zaak zijn tot nu toe al 20 Hells Angels komen opdagen.

Bron: VRT Nieuws

Hells Angels rechtszaak Gent

 

Leden van de Hells Angels aanwezig tijdens de zitting. Bron: Het Nieuwsblad

Advertisements

2 thoughts on “Proces Hells Angels van start

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s