Protest ‘Polenhotel’ in Gestel

GESTEL –  Spandoeken omgeven de Oude Grafische School in Gestel, de buurtbewoners zijn het er niet mee eens dat de gemeente laat ombouwen tot een ‘Polenhotel’.

De buurtbewoners zijn vooral bang voor overlast door de Polen, onlangs waren er ook al problemen op een buurtplein waar dronken mensen rondhingen. De Polen zorgen nu in verschillende wijken voor overlast, waarbij men onder andere kan denken aan verkeersproblemen of drankproblemen. bewoners zijn bang dat er nu een concentratie van de overlast zal ontstaan.

Vorige week vergaderden de bewoners samen over het probleem. Een eerdere vergadering samen met de gemeente was niet helemaal volgens wens verlopen.

De bewoners zijn bang dat er teveel Polen op een plek zullen zijn, waardoor de overlast alleen maar zal toenemen. Wel zien de inwoners van de wijk dat er nieuwe huisvesting voor de Polen nodig is.

Het plan om de Oude Grafische School om te bouwen tot woonplaats voor Polen ligt al langere tijd bij de gemeente. Het plan was om de lokalen zo aan te passen dat het een redelijk woonhuis voor de Polen kon worden. Onderin in het gebouw was dan plaats voor verschillende ateliers van plaatselijke kunstenaars. Hierdoor zou het gebouw niet langer leeg staan, wat volgens de gemeente een win–win situatie was.

Bron: Studio 040 – omroep Brabant
Bron 2: Studie 040 – omroep Brabant
Bron 3: Studio 040 – omroep Brabant

Advertisements

One thought on “Protest ‘Polenhotel’ in Gestel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s