Herstart van Guardian Angels in Allentown

26 november 2012

ALLENTOWN- Zes jaar na de vorige pogingen om zich in de stad te vestigen, zijn de “Guardian Angels” nu bezig met een doorstart in Allentown.

Door: Jochem Schermers

De officiële internationale veiligheidsvrijwilligersorganisatie zegt dat ze zoveel aanvragen hebben gehad om hun rode vesten en baretten in de stad te laten zien, dat ze hen het voordeel van de twijfel hebben geven.

Maar ze hebben nog geen officieel “hoofdstuk” (departement). In plaats daarvan kijken ze eerst of er  genoeg animo is voor een “hoofdstuk” in Allentown.

“Eigenlijk kijken we gewoon of er mensen zijn die bereid zijn zich bij ons aan te sluiten”. Aldus Scott Koppenhofer, the Guardian Angels regionale directeur van Pennsylvania.

Als deze mensen er zijn, dan nemen we de volgende stap en starten de training. Als er niet genoeg animo is, dan gaan we ook niet bestaan.

De Guardian Angels hebben zich in deze regio vaker proberen te vestigen, maar zonder succes. Dit keer is het anders. De bewoners hebben zelf een aanvraag gedaan voor een “hoofdstuk” van de Guardian Angels.

“Gewoonlijk beginnen we niet zomaar een hoofdstuk. We moeten gevraagd worden en dan gebeurt het meestal dat iemand wordt aangewezen als hoofdpersoon die er een speerpunt van maakt. Dat gebeurt niet in deze zaak. Het is een beetje anders dan de norm”. Aldus Koppenhofer.

Bron: Lehighvaley

11897652-small

Scott Koppenhofer. Bron: Lehighvaley

Advertisements

2 thoughts on “Herstart van Guardian Angels in Allentown

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s