Extreemrechts houdt het overzichtelijk

Er zijn verschillende extreemrechtse groeperingen. Politieke partijen, maar ook organisaties die actief zijn op internet. Voorbeelden hiervan zijn Blood & Honour, Combat 18 en Jeugd Storm. Op de site van Lonsdale legt de organisatie in een artikel uit wat extreemrechts eigenlijk precies van zijn aanhangers verwacht.

Allereerst wordt er ingegaan op extreemrechtse politieke partijen. Lonsdale stelt dat deze partijen haat en wraak als uitganspunt hebben en verwachten dat jij als mede-extremist je geld, energie en vrije tijd opoffert om hun doelen waar te maken.  Ook proberen deze partijen krampachtig de Nederlandse cultuur te bewaren, terwijl niemand eigenlijk precies weet hoe die er precies uitziet.

Een belangrijk onderdeel van het extreemrechtse denken is racisme. De aanhangers van deze partijen gaan er dus vanuit dat zij superieur zijn aan mensen met een andere nationaliteit. Verschillen tussen “echte” Nederlanders en “vreemden”  worden benadrukt en zodra er iets negatiefs gebeurt in het land, weten de extreemrechtsen het op immigranten af te schuiven. Als zij het voor het zeggen hadden gingen de grenzen dicht, zodat iedereen op de plek zou blijven waar hij geboren is. De manier waarop vanuit extreemrechts naar de wereld wordt gekeken is dus lekker overzichtelijk: alles is opgedeeld in vaste hokjes.

Bron 1:  Lonsdale

Bron 2: Project ANGRY

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s