The X

Door: Debora Dijkstra

De straight-edgers hebben hun eigen karakteristieke kenmerken. Ze hebben een eigen jargon, symbolen, opschriften en kleding. Een typisch kenmerk is het zwarte kruis die ze met een zwarte stift op hun handen tekenen. Daarnaast hebben ze ook een logo die bestaat uit drie zwarte kruisen.

Het logo is ontstaan in de pups in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Om te voorkomen dat minderjarige alcohol zouden drinken kregen zee en kruis op hun hand. Ook als je te veel gedronken had kreeg je van het personeel een zwart kruis, zodat het barpersoneel in één oogopslag kon zien dat ze geen alcohol mochten schenken.

De straight edge beweging nam dit gebruik over en sommige lieten het logo tatoeëren. Op deze manier willen ze hun levenswijze uitdragen.
Er zijn meerdere beweringen over het ontstaan van de naam straight edge. Sommige beweren dat de naam te maken heeft met the X. De naam zou op de kruisen slaan, omdat een kruis uit twee rechte (straight) lijnen bestaat die haaks op elkaar staan/elkaar snijden (edge). Een andere theorie zou beweren dat de drummer van de band Minor Treath de naam bij toeval verzon, doordat hij een liniaal in zijn hand had. De werkelijke oorsprong is nog onbekend.

Handen straight edge
Afbeelding: Het zwarte kruis op de handen van straight-edgers

Bron: Eva en Blogspot

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s