Nederland blijft wielrennen kijken

ZOETERMEER – Uit een kleine enquête, gehouden door NUsport, is gebleken dat Nederlanders nog gewoon naar het wielrennen blijven kijken. De enquête werd gehouden om er achter te komen hoe de Nederlandse burger nu over het wielrennen denkt.

Hoewel er veel negatieve reacties kwamen toen steeds meer openbaar kwam over het dopinggebruik van verschillende wielrenners, geven Nederlanders aan gewoon naar het wielrenner te blijven kijken. Slechts 3.8 procent geeft aan niet van plan te zijn volgend jaar naar de sport te kijken,. Een aantal van degenen die wel van plan zijn te kijken, geven aan dat het dopinggebruik er bij hoort. Mariska de Graaff: “De schijn van vals spel hoort bij het wielrennen, net als het zakenleven.” Anderen geven aan zo weinig mogelijk aandacht aan doping te besteden en het zo mogelijk te negeren. Igmar Rydell: “Ik ben een wielerromanticus en blijf van de sport houden. Ik heb mijn hoofd heel diep in het zand, ondanks dat ik alles lees wat er geschreven wordt en elke uitzending kijk.”

Ook werd er gevraagd naar de meest geloofwaardige wielrenner. De Nederlander Robert Gesink van White Label, voorheen Rabobank, heeft met 16.7 procent de meeste stemmen verworven. Hiernaast worden ook Bram Tankink, Marcel Kittel, David Millar, Bauke Mollema en Koen de Kort als geloofwaardig bestempeld.

Advertisements

One thought on “Nederland blijft wielrennen kijken

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s