Misverstanden bij lolita

Over veel subculturen leven vooroordelen en misverstanden, lolita niet uitgezonderd. Een van de grootste vergissingen is dat mensen denken dat lolita alleen maar voor meisjes is. Dit klopt niet. Lolita heeft ook stijlen die niets te maken hebben met jurkjes, zoals Kodona en Aristocrat. Ook denken mensen die niet houden van tierelantijntjes vaak dat lolita niets voor ze is. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Het gaat erom je eigen lolitastijl te vinden, daarom zijn er zo veel sub-stijlen. Lolita kent ook natuurlijke stijlen, zonder al te veel poespas.
Een derde misverstand is dat veel mensen denken dat als je lolita bent, je je meteen anders moet gedragen. Dat lolita’s altijd lief en netjes zijn. Lolita gaat vooral om de kleding. Er zijn wel mensen die lolita als levensstijl hebben, bij hen zal je de kleding ook terugvinden in hun houding.
Waar mensen ook bang voor zijn is dat ze de lolitastijl moeten opgeven als ze ouder dan 25 zijn. Dit zou zonde zijn, aangezien de meeste jurken ongeveer 300 euro kosten. Ook dit is een vooroordeel. Zoals al vermeld heeft lolita ook veel natuurlijkere stijlen, die dus perfect zijn als je wat ouder wordt. Bovendien zijn de meeste lolita’s al ouder.

Voor meer misverstanden over lolita kan je terecht bij lolitafashion.Kodona_1                   aristocratic_and_bittersweet_by_cinq_pathetique-d4xtrth

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s