Lolita niet alleen in Japan

Hoewel lolita begon als een fashion statement in Japan heeft deze stijl inmiddels al meerdere landen veroverd. Er worden meer winkels geopend gespecialiseerd in lolita kleding en accessoires en ook op festivals en modeshows is lolita vertegenwoordigd.

Lolita verovert de wereld. In Rusland is er een festival gehouden die bepaalde aspecten van de Japanse pop cultuur introduceert. Hieronder viel ook lolita; er was zelfs een wedstrijd voor de beste lolita. Het festival werd georganiseerd door de Japanse ambassade. Dat lolita juist in Rusland populair is, is niet vreemd. De naam Lolita komt van het boek “lolita” van de Russische schrijver Vladimir Nabokov’s.(japantimes.co)

Ook in Vancouver is lolita doorgebroken, in de Vancouver Alternative Fashion Week om precies te zijn. Arafel Designs was degene die lolita naar het festival bracht. Hij showde galajurken en van elke jurk was ook een lolita versie gemaakt. (straight.com)

In Nederland is lolita nog niet heel bekend, er zijn ongeveer 300 lolita’s. Nederland kent één echte lolitawinkel, in Bilthoven, maar dat houdt de echte lolita’s niet tegen. Twee Nederlandse tv-programma’s die aandacht besteed hebben aan lolita zijn: Man Bijt Hond, en JONG.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s