Wat is lolita?

Lolita’s heb je in veel soorten en maten. De meest voorkomende vormen zijn: gothic lolita, sweet lolita, punk lolita, country lolita, classic lolita en kodona lolita. Lolita is vooral een kledingstijl maar sommige mensen leven als lolita. De bedoeling is om er schatting en popperig uit te zien.

Officieel is lolita een subcultuur die is overgewaaid uit Japan. Lolita wordt gezien als een kunstvorm. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is lolita geen schreeuw om aandacht, lolita’s worden vrolijk van de kleding die ze dragen.

De kleding is ook een heel belangrijk onderdeel waaraan veel geld besteed wordt. De kledingstijl ligt eraan wat voor soort lolita je bent. De sweet lolita heeft veel roze en pasteltinten en is verder vooral schattig. Als je naar de punk lolita kijkt dan zie je dat daar ook veel invloeden van de punk zijn; zoals de kettingen en de laarzen.
Toch hebben alle lolita’s meestal wel iets gemeen. Accessoires zijn heel belangrijk. Ook worden er veel bloesjes gedragen en hebben de meeste lolita’s petticoats aan onder de kleding.

Lolita is iets dat je moet durven. Het is een bijzondere levensstijl waarbij je veel contact legt met andere lolita’s.

Japanese women dressed in Lolita fashion walk in front of the venue of "Individual Fashion Expo. IV" fashion event in TokyoLolitabibleLolitabible, Infonu.nl

Ik had ze op tijd ingeleverd maar in 2012A

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s