SGP wil abortus aanpakken

DEN HAAG – De SGP wil met het kabinet van gedachten wisselen over abortus. Bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal de SGP abortus ter sprake brengen. Het aantal abortussen dat jaarlijks uitgevoerd wordt ligt rond de 300.000. De partij noemt dit aantal ‘schokkend’.

De SGP wil dat het kabinet een duidelijk standpunt inneemt ten aanzien van abortus. Jaarlijks wordt in Nederland een op de zeven zwangerschappen afgebroken. Dat zijn er ongeveer 300.000 per jaar. “Het gaat er bij ons niet in dat er in al deze gevallen sprake is van een noodsituatie” zegt een woordvoerder van de partij. Ook noemt de partij dit een “onvoorstelbaar groot aantal”.

Op dit moment is het zo dat in Nederland alleen abortus mag worden uitgevoerd als er sprake is van een noodsituatie. “Wie beseft dat abortus het afbreken van onschuldig leven is, kan nooit wennen aan de huidige abortuspraktijk” aldus de partij.

De partij verwacht steun te krijgen van het CDA en de ChristenUnie in een voorstel om het aantal abortussen terug te dringen.

Bron:
SGP wil abortus weer op de agenda (NOS)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s