Punk lolita

Zoals de naam al doet vermoeden is de punk lolitastijl beïnvloed door de punk. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat het er schattig uitziet. Een outfit heeft meestal: een klein hoedje, een rok en schoenen met plateauzolen.

De meest voorkomende kleuren bij de punk lolita’s zijn zwart met rood en zwart met wit maar roze, paars en geel worden ook veel gebruikt. De meest gebruikte motiefjes zijn: kroontjes, kruisjes, rozen en doodshoofden. De accessoires die gebruikt worden zijn hetzelfde als in de punkstijl, alleen spijkers komen minder voor.
De rokken die de punk lolita’s gebruiken zijn minder opgebold dan in andere lolitastijlen. Ook is punk lolita de enige stijl die been- en armwarmers gebruikt. De sokken zijn vaak verschillend.

Ook het haar en de make-up is afgeleid van punk. Het haar moet simpel zijn, niet te moeilijk denken. De make-up is afgekeken van de punkstijl, donkere oogschaduw en eyeliner, maar valse wimpers kunnen toegevoegd worden voor meer lolita.

De punk lolitastijl moet je voelen. Je moet veel afweten van lolitastijl om een lolita punkstijl te creëren. De nuances van deze stijl zijn moeilijk uit te leggen en ze kosten tijd om te leren. De punk lolitastijl komt snel in de buurt van de western punkstijl.

Punk_Lolita Hellolace, lolitafashion, lolita-handbook

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s