Nederlandse straight-edgers vertellen hun verhaal

Door: Debora Dijkstra

Jonge mensen durven in de huidige maatschappij nee te zeggen tegen alcohol, drugs en sigaretten. Zapmagazine interviewde de straight-edgers Gwenaëlle (22), Erwin (24) en Martijn (31).

De levenswijze van straight-edgers verschillen in een aantal punten. Hou je je aan alle principes of  niet? Gwenaëlle vind dat dit voor iedereen een persoonlijke keuze is. Martijn vertelt dat hij bij toeval in aanraking kwam met straight-edgers op een hardcore festival. Hierdoor is hij gaan nadenken over zijn levenswijze en is nu straight-edger.

Als straight-edger drink, rook je nooit en je gebruikt ook geen drugs. Het lijken wel mensen die zich gedragen als de ideale schoondochters en –zonen. Martijn zegt: “Mocht ik zo ideaal zijn, dan was ik allang getrouwd. Erwin: “Soms wordt er een beetje gelachen of worden er flauwe mopjes gemaakt, maar dat zegt dan genoeg over de persoon zelf.”

Straight-edgers doen niet aan losbandige seks, maar waarom? Volgens Martijn heeft dit alles te maken met respect voor jezelf, je eigen lichaam en het lichaam van het meisje. Martijn zegt: “De seksuele beleving is een grote vorm van respect. Ik heb geen vaste relatie, maar ik kan wel seks hebben met iemand waar ik heel goed mee overeenkom. Op zich heeft het niets met straight edge te maken, maar het draait wel allemaal om respect.”

mensen interview 1

Lees hier het hele interview

Advertisements

One thought on “Nederlandse straight-edgers vertellen hun verhaal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s