Interview Ian MacKaye

Ian MacKaye staat bekent om de introductie van de levenswijze straight-edge. Hij is een Amerikaanse zanger en gitarist. Met de band Minor Threat maakte hij straight edge bekend onder het grote publiek. Ian zegt over de straight edge beweging:

I think that the idea of straight edge, the song that I wrote, and the way people have related to it, there’s some people who have abused it, they’ve allowed their fundamentalism to interfere with the real message, which in my mind, was that people should be allowed to live their lives the way they want to.”

Hij schreef het nummer ‘Straight Edge’ in 1981. Het lied gaat over zijn persoonlijke leven, waarin hij zingt hoe hij vrij van de drugs kan leven. Hij haalde zijn inspiratie uit zijn vrienden die alcohol en drugs gebruikte. Hij besloot al vroeg dat hij niet mee wilde doen aan deze levensstijl. Het belangrijkste doel van het lied is om mensen van de drugs en alcohol weg te houden.

In onderstaand filmpje vertelt hij over zijn levenswijze en de vraag die hij aan zichzelf stelde: “Waarom zou je jezelf willen vergiftigen?” Doordat hij is gaan nadenken vindt hij het logisch dat hij nu vegetariër is.

Bron: Youtube

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s