Eerste GG-predikant promoveert

PAPOEA – Ds. J. IJsselstein, zendingspredikant binnen de Gereformeerde Gemeenten, promoveert in april volgend jaar aan de Universitas Kristen Papua (UKIP) in Sorong. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Gereformeerde Gemeenten (ontstaan in 1907) dat een predikant promoveert nadat hij als predikant bevestigd is.

IJsselstein werd in 2010 uitgezonden naar Papoea. De gedachte van ‘automatische vergeving’ heeft een groot draagvlak onder de Indonesische bevolking, zo merkte IJsselstein. Hij besloot er een promotieonderzoek naar te doen en schreef een Indonesischtalig proefschrift over Psalm 130 (“Gods bereidheid om zonden te vergeven”).

De predikant verspreidde 3881 papieren enquêtes tijdens een reis door Indonesië. Uit deze enquête bleek dat niet alle Indonesische christenen zondermeer geloven in de betrouwbaarheid van de Bijbel. Ook concludeerde de predikant dat de Indonesische christenen het niet al te nauw nemen met de rechtvaardigheid en heiligheid van God.

In een interview met het Reformatorisch Dagblad zei IJsselstein dat hij het jammer vond dat hij tijd had om dit proefschrift te schrijven: “Er is zo veel nood in Papoea.” IJsselstein heeft in september echter aangegeven te weinig mogelijkheden te zien om het docentschap vorm te geven. De predikant keert na de Kerstdagen terug naar Nederland, en zal in januari beroepbaar worden voor het geheel van de Gereformeerde Gemeenten.

Bron:
Ds. IJsselstein promoveert als eerste Nederlandse GG-predikant (RD)
Zendingspredikant ds. J. IJsselstein terug uit Papoea (RD)

Advertisements

2 thoughts on “Eerste GG-predikant promoveert

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s