De inspirerende hippie

Hippies zijn hip. Niet alleen de kleding ziet u steeds vaker terug in de winkels, maar ook de levensstijl. De hippies stonden voor vrede en vrijheid. Ze leefden vaak een relax leventje en deden waar ze zin in hadden.

Deze cultuur komt tegenwoordig weer terug in het leven van jongeren. Toch zijn het niet alleen de jongeren die worden beïnvloed met deze ‘hippiecultuur’. Ook de zakenmannen, die elke dag strak in pak op kantoor verschijnen worden slachtoffer van deze cultuur. Het enige verschil met de hippies van vroeger en zakenlui van nu, is dat deze workaholics een ander doel nastreven. Hippies waren innovatief, creatief en wilden alles overal uithalen. De zakenmensen moeten dit ook zijn, maar het uiteindelijke doel van hun, maakt het verschil. Winst.

Is het te ver gezocht om een man in pak met een ‘flowerpowerhippie’ te vergelijken? Nee. Naar mijn mening niet. Provocerende teksten waarop de hippies vroeger hun standpunt vestigden, kunnen we nu letterlijk teruglezen in managementboeken. Toch is het moeilijk voor de echte hippies om in Nederland te overleven, er zijn te veel verplichtingen en regels. De cultuur zal dus nooit meer helemaal terugkomen omdat Nederland haar mensen daar de kans niet voor geeft.

Bron: Hippie inspireert leider van nu

 

(wel optijd ingeleverd maar in de verkeerde map)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s