Westerse schoonheidsideaal een feit

Door het Westerse schoonheidsideaal wilt iedereen slank en jong zijn. Als het van nature niet lukt om redelijk slank of jong te blijven, dan hebben zij de mogelijkheid om het op een onnatuurlijke manier te doen: huidige, plastische, cosmetische behandelingen. Het is een individuele keuze.   

Tegenwoordig dringt het beeld steeds meer aan dat de ideale vrouw de perfecte maten heeft. Maar wat zijn de perfecte maten? Slank, dus maatje 38 valt er al buiten. Slank zijn is nu in de Westerse samenleving het heersende schoonheidsideaal. Anders gezegd, de schoonheidsnorm in de Westerse cultuur: Slank is mooi. 

Uit eigen onderzoek blijkt dat een opvallende grote meerderheid inderdaad kiest voor slank. De meesten vinden het niet leuk om rimpels te krijgen en om grijs te worden. Maar waarom eigenlijk? De media geeft niet alleen aan dat slank zijn mooi is, maar laten ook duidelijk blijken dat alle vrouwen op hun mooist zijn als zij jong zijn. Ook hebben vrouwen een belangrijkere rol in het publieke leven en hebben hierdoor een  zwaardere druk.  Zij willen zich nog steeds bewijzen en proberen zij er slank en  levenslustig uit te zien. Dat doen zij dus ook door qua uiterlijk en geest jong te blijven.

Gezondheisplein

(Dit bericht werd op 6 december geplaatst, maar in de verkeerde map)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s