Van held tot anti-sportman van het jaar

NEW YORK – De Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong is genomineerd door het tijdschrift Sport Ilustrated om anti-sportman van het jaar te worden. Hij heeft deze nominatie te danken aan zijn vermeende dopinggebruik.

Lance Armstrong is in ogen van velen een held, een overwinnaar. Hij heeft het gevecht tegen kanker overleefd en daarna was hij de beste wielrenner van eind jaren negentig, begin 2000, mede doordat hij zeven keer achter elkaar de Tour de France won. Maar sinds er vele bekentenissen van mede-coureurs over Armstrongs vermeende dopinggebruik naar buiten zijn gekomen, is hij van zijn voetstuk gevallen. Door vele sportliefhebbers wordt hij nu verguisd en, overdreven gezegd, gehaat. Het Amerikaanse tijdschrift Sports Ilustrated heeft hem zelfs genomineerd voor anti-sportsman of the year.

Ook veertien andere bekende en minder bekende sporters zijn hiervoor genomineerd. Chelsea-speler John Terry is een van hen. Hij is geselecteerd vanwege zijn racistische uitlatingen richting Anton Ferdinand. Hij is hier overigens voor vrijgesproken door de rechter, maar werd later wel voor vier wedstrijden geschorst door de FA.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s