Nederlandse atleet opgepakt met drugs

WILLEMSTAD – De Nederlandse atleet Brian Mariano is afgelopen zaterdag opgepakt op het vliegveld van Curaçao. De douane had meer dan 700 gram cocaïne in zijn bagage gevonden.

Brian Mariano, een Nederlandse sprinter van Curaçaose afkomst, is in Curaçao opgepakt met 720 gram cocaïne. De douane op het vliegveld had de drugs in zijn bagage gevonden. Na verhoor is hij vrijgelaten. De atleet ontkent iets met de drugs te maken te hebben. Volgens hem zou een onbekende zonder zijn medeweten de drugs in zijn bagage gestopt hebben.

De Atletiekunie wacht af in deze zaak totdat er meer duidelijkheid is. De waarnemend algemeen directeur van de Atletiekunie, John Bos, spreekt van een zeer vervelende situatie. “Wij proberen eerst via zijn manager en de autoriteiten in Curaçao de informatie helder te krijgen. Tot die tijd kunnen we niets doen.” Voor een voorlopige schorsing hoeft de atleet niet bang te zijn. “Dat zou veel te voorbarig zijn. We willen eerst zijn verhaal afwachten en pas op basis daarvan een besluit nemen.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s