IOC trekt vier medailles in

LAUSANNE – Het Internationaal Olympisch Comité heeft afgelopen woensdag besloten de medailles van vier atleten af te pakken. De medailles zijn ingetrokken vanwege het overtreden van het dopingreglement.

Het is gebleken dat de vier atleten doping gebruikten tijdens de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Het gaat om de Oekraïense kogelstoter Joeri Belonog, die goud veroverde, de Wit-Rus Ivan Tichon, zilver bij het kogelslingeren, zijn landgenote Irina Jatsjenko, brons bij het discuswerpen en de Russin Svetlana Kriveljova, brons bij het kogelstoten. Sinds 2004 bewaart de IOC alle urinemonsters en tot 8 jaar na afnamen mogen deze nog onderzocht worden. Hieruit is het afgelopen jaar gebleken dat er dopingsporen in de urinemonsters zat.

Bij de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong, waarvan alle overwinningen vanaf het jaar 1998 zijn afgenomen vanwege vermeend dopinggebruik, is het nog onduidelijk of zijn bronzen medaille wordt afgenomen. Hij haalde zijn medaille bij de wegwedstrijd op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s