Wantrouwen bij de PVV

Den Haag -Dat de PVV vaak afwijkende meningen heeft over het besturen van dit land, is bekend.  Dat bleek vorige maand nog, toen de leider van de partij, Geert Wilders, in de Tweede Kamer een motie van wantrouwen indiende tegen het kabinet. Deze motie werd verworpen, dus probeerde de partij het gisteren opnieuw. In de Eerste Kamer werd door de PVV een motie ingediend tegen het hele kabinet.

Volgens fractievoorzitter Marcel de Graaf wordt het kabinet geleid door een premier die “elke belofte aan de kiezer overboord heeft gegooid.”Ook het huidige regeerakkoord wordt niet gewaardeerd, het kan volgens de fractievoorzitter de ‘toets der rechtsstatelijkheid’ niet doorstaan. Daarnaast is de partij van mening dat het huidige kabinet schade toebrengt aan de belangen van het Nederlandse volk en aan de rechtsstaat.Ook de soevereiniteit en democratie zijn niet meer wat ze geweest zijn, de Partij van de Vrijheid vindt dat deze worden “uitgehold.”

Af en toe komt het voor dat moties worden ingediend tegen afzonderlijke leiders, maar dit is de eerste keer in de Nederlandse geschiedenis dat er in de senaat een motie wordt ingediend tegen het hele kabinet. Er wordt volgende week gestemd over de motie, maar hoogstwaarschijnlijk wordt deze verworpen.

Bron 1: NOS.nl, Bron 2: Trouw.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s