Reformatorisch Dagblad over op tabloid

APELDOORN – Het Reformatorisch Dagblad gaat in april 2013 als een van de laatste landelijke dagbladen over op tabloidformaat. Tot nu toe verschijnen van de bekendere dagbladen alleen de Telegraaf en het Reformatorisch Dagblad nog op broadsheet formaat, maar voor de laatste komt daar in april dus een einde aan.

De afgelopen jaren stapten steeds meer landelijke dagbladen over op tabloidformaat. De gratis dagbladen Metro en Sp!ts verschijnen vanaf het begin al op tabloid. In maart 2004 stapte abonneekrant het Parool over op tabloid. Sindsdien zijn bijna alle landelijke dagbladen overgestapt op tabloidformaat.

Sinds januari 2011 verschijnt bij het Reformatorisch Dagblad elke dag een bijlage, genaamd Puntkomma. Deze bijlage is vanaf de start in tabloidformaat. Op zaterdag verschijnen bij de krant nog twee andere bijlagen. Ook die zijn vanaf april in tabloidformaat bij de krant gevoegd.

Afgelopen maandag werd bij een aantal abonnees van het Reformatorisch Dagblad een proefkrant bezorgd, voorzien van een enquête. In de loop van 2013 zal een tweede proefkrant verschijnen, op zaterdag, voorzien van de bijlagen Accent en Spits die dan ook op tabloidformaat gedrukt zullen worden.

Bronnen:
RD op tabloid: zo ziet het eruit (RD.nl)
Tabloid (Wikipedia)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s