Rechts-Grieks partijgebouw gebombardeerd

ATHENE- Gisteren heeft een onbekende tegenstander van de Griekse rechts-extremistische partij Gouden Dageraad een bom tot ontploffing gebracht bij het partijkantoor van deze partij in Athene. Bij deze aanslag zijn geen slachtoffers gevallen, maar er is wel veel schade aan het getroffen gebouw.  De politie is op zoek naar de verantwoordelijke voor deze aanslag, tot nu toe zijn er nog geen verdachten.

De betreffende partij is anti-Europa en heeft daarnaast een sterke aversie tegen immigranten. Ook is het een bekend gegeven dat de leden van deze partij vaak geweld gebruiken tegen illegalen. Partijleider Nikos Michaloliakos heeft recent de holocaust ontkend. Hij geeft aan dat de partij verder geen neonazistische ideeën heeft, maar critici zijn hier sceptisch over. Het logo van de partij doet denken aan het hakenkruis, en daarnaast groeten de leden van Gouden Dageraad elkaar op een manier die herinneringen oproept aan de nazigroet.

Gouden Dageraad haalde bij de verkiezingen van het Griekse parlement 7 procent van de stemmen.  In de peilingen zijn ze in een halfjaar flink gestegen, als er nu verkiezingen zouden zijn zou 14 procent van de Grieken op hen stemmen. Een recent voorstel van de partij was het leggen van mijnen op de Griekse grenzen.

Bron 1: NOS.nl , Bron 2: Pownews  Bron 3: Zie.nl, videofragment

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s