Lid motorbende moet slachtoffer € 10.000,- betalen

GALWAY – Een lid van de Ierse Outlaw Biker Club heeft vijf jaar voorwaardelijk gekregen en moet een som van € 10.000,- betalen. Het geld moet worden overgemaakt naar een lid van een rivaliserende bende, nadat deze eerder serieus gewond raakte door een aanval.

Door: Robert Denneman 06-12-2012

De 28-jarige tatoeëerder Jeremy Berger is door de rechtbank van Galway schuldig bevonden voor geweldpleging. Het incident waarbij de 45-jarige Paul McGuire slachtoffer werd, vond plaats op de achtste februari van vorig jaar. Vier daders, waaronder Berger, gingen de winkel van McGuire binnen en sloegen hem met ijzeren staven en een sok met een gesp erin. McGuire liep daarbij een gebroken enkel, been en arm op. Berger’s rol hierin was het spuiten van pepperspray in het gezicht van McGuire waarop de drie anderen hem begonnen te slaan.

Berger zegt dat hij bij de bende wilde horen en dat hij onder druk werd gezet om mee te doen aan de aanval. Verder zegt hij dat hij bang was om zelf slachtoffer te worden als hij niet mee zou doen. Het slachtoffer is na de aanval naar Canada geëmigreerd en leeft nog steeds in angst voor de bendeleden.

Berger bracht vorige week € 3.625,- naar de rechtbank als teken van spijt, maar de rechter bepaalde gisteren dat hij in totaal € 10.000,- moet betalen. De straf is voor vijf jaar voorwaardelijk, mits Berger de resterende € 6.375,- voor vijf december volgend jaar betaald heeft.

Bron: Irish Independent NewsWhip
Vertaling: Robert Denneman
SONY DSC

Een lid van The Outlaw Bikers in Ierland vanaf de rug gezien Bron: The Bald Heretic

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s