Interview deel II: Sam Mullet, gedetineerde Amish leider

Bron: The Huffington Post

Door: Bernhard Vreugdenhil

De afvallige bisschop legt uit waarom hij vanaf het midden van de jaren 90 van de gemiddelde Amish groepering afviel. Hij zag een verval van de traditionele Amish cultuur. Jongens luisterden naar stereo’s en meiden skeelerden op skeelers verteld hij. Er waren feestjes met bier in het bos en meiden in ‘verjaardags-kleren’ die jongens uitnodigde in hun bed.

In 1995 richtte hij een apparte Amish groep op met zijn eigen waarden en normen.  Als leider van de groepering, stelde Mullet zelf de regels samen. Mannen die deze regelsbraken werden opgesloten in lege kippenhokken. Ex-volgers zeggen dat hij seks had met getrouwde vrouwen en, naar aanleiding van de aanklagers, incest met zijn dochters pleegde.Sommige volgers van Mullet verloren vertrouwen in zijn leiderschap in 2005.

De afvalligheid van een groot gedeelte van de leden leidde waarschijnlijk tot de baardknippingen. Er hing al jaren een grimmige sfeer in de groepering rond Mullet. Er liepen in de tijd van de baardknippingen nog andere rechtszaken teken Mullet en zijn familie. Mullet vertel

Sam Mullet

de dat zijn volgers hun eigen baard geknipt hebben als teken van zelfreiniging.Nadat de zoon van Mullet, Eli, met een zenuwinzinking was opgenomen, kwamen ze erachter dat Mullet een affaire had met de vrouw van zijn zoon.

Mullet blijkt ontkennen dat hij de aanvallen bevolen heeft.

Advertisements

One thought on “Interview deel II: Sam Mullet, gedetineerde Amish leider

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s