“Beschermengelen” neergestoken tijdens beroving

CHICAGO- Leden van de Guardian Angels (een organisatie die de politie helpt), waaronder leider Miguel Fuentes, zijn neergestoken terwijl ze een overvaller probeerde tegen te houden.

Door : Jochem Schermers

Miguel Fuentes was woensdag aan het patrouilleren met vier collega”s, toen ze een man beroofd zagen worden van zijn iPhone 4S. De dader was geheel zwart gekleed en sloeg het slachtoffer met een pistool. Daarop grepen de vier Guardian Angels, die net op de trein wilden stappen, de dader vast.

De vier “Angels” haalden de dader neer, maar een medeplichtige trok zijn zakmes en stak naar hen totdat ze de overvaller loslieten.

Fuentes, 40, had zeventien hechtingen nodig om de wonden op zijn rechterarm te doen herstellen. Hij was gewond geraakt in de worsteling met de overvalllers. Het is zijn eerste verwonding in 24 jaar sinds hij bij de Guardian Angels zit.

Ik heb messen naar me gestoken gekregen, Ik ben beschoten – nooit geraakt- en ik heb met gewapende mannen gevochten, zei Fuentes, leider van het Chicago “hoofdstuk” (afdeling) van de Guardian Angels. “Dit is echter de eerste keer dat ik ben gestoken”.

De Guardian Angels — leeftijden: 20, 21, 22 en 40—zijn naar het “Northwestern Memorial Hospital” gebracht. Inmiddels zijn ze in goede toestand, volgens “Fire Media Affairs”

chi-3-guardian-angels-knifed-while-trying-to-s-002

CTA surveillance foto van de verdachten. Bron:Chicago Tribune 

Bron: Chicago Tribune, Suntimes

 

Advertisements

One thought on ““Beschermengelen” neergestoken tijdens beroving

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s