Beschermengelen waarschuwen voor telefoondieven

WASHINGTON – Non-profit- en veiligheidsorganisatie de “Guardian Angels” zal op patrouille gaan in de gebieden tussen Dupon Circle en Logan Circle. Ze onderzoeken riskante overvallen waarbij smartphones van vrouwen zijn gestolen. Ze assisteren de politie bij het opsporen van de misdadigers en delen veiligheidstips uit aan de slachtoffers

Door: Jochem Schermers 06-12-2012

De trendy buurt wordt over het algemeen gezien als veilig, maar er zijn in de afgelopen week minstens drie overvallen in de buurt waargenomen waarbij dieven ontsnapten met smartphones van vrouwen.

De politie zegt dat de eerste twee incidenten in een tijdsspan van minder dan een uur van elkaar plaatsvonden op 20 november in New York. Bij het eerste incident werd een vrouw bedreigd door twee onbekende zwarte mannen die haar iPhone en laptop meenamen.

Volgens de politie volgde een volgend gelijkwaardig incident in minder dan een uur. De volgende nacht werd in New York nog een vrouw van haar telefoon beroofd door twee fietsende mannen. Bij alle incidenten ging het om fietsende mannen met zwarte capuchons.

“John Ayala, Washington “hoofdstuk” leider van de “Guardian Angels” zegt dat ze nu hard op zoek zijn naar fietsende mannen met zwarte capuchons. “We zullen een burgerarrestatie uitvoeren zodra we een misdaad zien”. “We willen niet dat Dupont Circle verandert in een telefoongraaiplek voor criminelen. Zeker niet tijdens Kerst”.

Bron: NBC Washington WTOP

guardian-angels2

Logo van de “Guardian Angels” Bron: NYMA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s