Arbeidsmigranten uit Bulgarije en Roemenië niet welkom

Door: Adinda Postma

Het recent verschenen rapport over arbeidsmigratie in Nederland doet in de Tweede Kamer veel stof oplaaien. Ger Koomans vertelt de kamercommissie over het hoe en waarom van de inhoud ervan. Er wordt onder andere aandacht gegeven in het rapport aan huisvesting.

Na afloop van de bespreking kwamen uit verschillende partijen vragen. Zowel de VVD als de PvdA hadden er hun twijfels bij.
Hans Spekman (PvdA) vindt dat de huidige problemen eerst zo goed mogelijk opgelost moeten worden, voordat de grenzen opengaan voor Bulgarije en Roemenië. En Eddy van Hijum (CDA) wil “werken aan verbeterde huisvesting, aanpak van malafide praktijken zodat het draagvlak verzekerd is wanneer de grenzen in 2014 wel opengaan.”

Koomans vat het rapport duidelijk samen door te zeggen dat arbeidsmigratie permanent is, maar dat er nog veel problemen zijn. “Tijdelijke arbeidsmigratie is blijvend.” en “Nederland is niet in staat geweest om arbeidsmigratie uit Midden- en Oost-Europa in goede banen te leiden.”

De vraag blijft nu in de Kamer hangen wanneer de grenzen voor Bulgaren en Roemenen open zullen gaan. Onduidelijk blijft nu of dit in 2012 of 2014 zal plaatsvinden.

Datum van publicatie: 29 september 2011
NOS.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s