Straight edge België

Hoe bekent is de jongerensubcultuur straight edge in België? Tim Paternoste en Sven Naudst gaan op pad in Antwerpen om inwoners te vragen of ze weten wat straight edge is. Daarnaast vragen ze ook over naar de betekenis van het straight edge symbool; het zwarte kruis.

Vooral onder de ouderen is de term onbekend. Mensen die gevaarlijke dingen doen of het is een soort dans geven ze als antwoord als de betekenis van straight edge wordt gevraagd. Natuurlijk kan je het woord ook vertalen; “straight is recht en edge is eind’ zegt een inwoonster.

De Antwerpenaren hebben ook veel fantasie. Één van de ondervraagde beweert dat straight edge een religieuze beweging is die gelooft dat de wereld in 20110 ten onder gaat. Uiteindelijk komt een Antwerper met het goede antwoord: “jongeren die zich geheel onthouden van drugs en alcohol. Daarnaast zijn ze ook veganistisch.” Jammer dat hij bij de term veganistisch de fout ingaat, want dit is niet een hoofdkenmerk van straight edge. Het komt wel vaak voor dat straight edgers vegetariër of veganistisch zijn, daarvan is Ian Macketh een goed voorbeeld.

Bron: Youtube 

Advertisements

One thought on “Straight edge België

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s